Printer Friendly Version Берн: Презентација швајцарског инвестиционог пројекта у Амбасади Србије 10.10.2022. @ 17 October 2022 08:22 AM
У Амбасади Републике Србије у Берну презентован је инвестициони пројекат швајцарске компаније „Сербија прајм сајт уан еј-џи“ (Serbia Prime Site One AG), вредан 40 милиона франака, који представља једно од три највећа улагања из ове државе у Србији у последњих 12 година.

Реч је о изградњи стамбеног комплекса, хотела, као и пратећих садржаја укупне површине од око 25.000 квадратних метара у Београду – на Дедињу. Почетак градње комплекса, коју ће реализовати српске грађевинске фирме по швајцарским стандардима, планиран је у наредна два до три месеца, а завршетак објеката  у року од 18 месеци.

Поздрављајући присутне госте, амбасадор Брадић истакао је да је Србија политички, економски, финансијски и у сваком другом погледу стабилна држава, да је поуздан, озбиљан и професионалан партнер, као и да представља атрактивну и добру локацију за стране инвестиције, са чиме се сложио и генерални директор швајцарске компаније Јан Шох.

Амбасадор Брадић је подсетио да је Србија у прва три квартала ове године имала нешто више од три милијарде евра директних страних инвестиција, што је рекордан резултат, посебно имајући у виду економске, енергетске и безбедносне изазове, који су се током године одразили на привреде практично свих држава у Европи и шире.

 Јан Шох је, презентујући пројекат своје компаније, истакао да је почетни капитал зарадио у финансијском пословању и улагањем капитала на различитим берзама. Одлуку о оснивању нове фирме и улагању новца у грађевинске пројекте у Србији, донео је након опсежне анализе тржишта, чији су резултати показали да наша земља представља добру, сигурну и атрактивну дестинацију за грађевинске и друге инвестиције.

Више информација можете пронаћи на: https://www.rtv.rs/sr_lat/ekonomija/nova-investicija-od-40-miliona-svajcaraca-u-srbiju_1380443.html