Printer Friendly Version Prezentacija švajcarskog investicionog projekta u Ambasadi Srbije 10.10.2022. @ 17 October 2022 08:26 AM
U Ambasadi Republike Srbije u Bernu prezentovan je investicioni projekat švajcarske kompanije „Serbija prajm sajt uan ej-dži“ (Serbia Prime Site One AG), vredan 40 miliona franaka, koji predstavlja jedno od tri najveća ulaganja iz ove države u Srbiji u poslednjih 12 godina.

Reč je o izgradnji stambenog kompleksa, hotela, kao i pratećih sadržaja ukupne površine od oko 25.000 kvadratnih metara u Beogradu – na Dedinju. Početak gradnje kompleksa, koju će realizovati srpske građevinske firme po švajcarskim standardima, planiran je u naredna dva do tri meseca, a završetak objekata  u roku od 18 meseci.

Pozdravljajući prisutne goste, ambasador Bradić istakao je da je Srbija politički, ekonomski, finansijski i u svakom drugom pogledu stabilna država, da je pouzdan, ozbiljan i profesionalan partner, kao i da predstavlja atraktivnu i dobru lokaciju za strane investicije, sa čime se složio i generalni direktor švajcarske kompanije Jan Šoh.

Ambasador Bradić je podsetio da je Srbija u prva tri kvartala ove godine imala nešto više od tri milijarde evra direktnih stranih investicija, što je rekordan rezultat, posebno imajući u vidu ekonomske, energetske i bezbednosne izazove, koji su se tokom godine odrazili na privrede praktično svih država u Evropi i šire.

 Jan Šoh je, prezentujući projekat svoje kompanije, istakao da je početni kapital zaradio u finansijskom poslovanju i ulaganjem kapitala na različitim berzama. Odluku o osnivanju nove firme i ulaganju novca u građevinske projekte u Srbiji, doneo je nakon opsežne analize tržišta, čiji su rezultati pokazali da naša zemlja predstavlja dobru, sigurnu i atraktivnu destinaciju za građevinske i druge investicije.

Više informacija možete pronaći na: https://www.rtv.rs/sr_lat/ekonomija/nova-investicija-od-40-miliona-svajcaraca-u-srbiju_1380443.html