Printer Friendly Version Пријем поводом кандидатуре Поште Србије за домаћина Ванредног конгреса Светске поштанске уније (УПУ), 31.10.2022. @ 2 November 2022 12:09 PM

Амбасада Републике Србије у Швајцарској и Пошта Србије су у оквиру подношења кандидатуре Републике Србије за одржавање Ванредног конгреса Светске поштанске уније, 2023. године у Београду,  приредиле свечани пријем у седишту УПУ у Берну. На скупу, одржаном прошле седмице, којем је присуствовало више од 300 делегата из целог света, обратили су се амбасадор Републике Србије у Швајцарској Горан Брадић, директор УПУ Масахико Метоки и Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије.

Говорници су присутнима представили кандидатуру Републике Србије и подсетили да је Србија један од оснивача Светске поштанске уније, а да се Београд до сада безброј пута показао као добар домаћин и успешан организатор различитих међународних скупова, како политичких тако и економских. Присутним делегатима је представљен и промотиван видео у којем је приказана разноликост српског културног наслеђа, капацитети Поште Србије, али и знаменитости Београда које нашу престоницу чине идеалном локацијом за одржавање Ванредног поштанског конгреса 2023. године.

Административни савет УПУ извршиће припреме за предстојећи Ванредни конгрес, а биће одржана и конференција о поштанској регулативи, ради ширења информација и размене искустава и пракси. Конференција представља прилику за размену дијалога о отварању УПУ за шире актере у поштанском сектору.