Printer Friendly Version Prijem povodom kandidature Pošte Srbije za domaćina Vanrednog kongresa Svetske poštanske unije (UPU), 31.10.2022/ @ 2 November 2022 12:13 PM

Ambasada Republike Srbije u Švajcarskoj i Pošta Srbije su u okviru podnošenja kandidature Republike Srbije za održavanje Vanrednog kongresa Svetske poštanske unije, 2023. godine u Beogradu,  priredile svečani prijem u sedištu UPU u Bernu. Na skupu, održanom prošle sedmice, kojem je prisustvovalo više od 300 delegata iz celog sveta, obratili su se ambasador Republike Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić, direktor UPU Masahiko Metoki i Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

Govornici su prisutnima predstavili kandidaturu Republike Srbije i podsetili da je Srbija jedan od osnivača Svetske poštanske unije, a da se Beograd do sada bezbroj puta pokazao kao dobar domaćin i uspešan organizator različitih međunarodnih skupova, kako političkih tako i ekonomskih. Prisutnim delegatima je predstavljen i promotivan video u kojem je prikazana raznolikost srpskog kulturnog nasleđa, kapaciteti Pošte Srbije, ali i znamenitosti Beograda koje našu prestonicu čine idealnom lokacijom za održavanje Vanrednog poštanskog kongresa 2023. godine.

Administrativni savet UPU izvršiće pripreme za predstojeći Vanredni kongres, a biće održana i konferencija o poštanskoj regulativi, radi širenja informacija i razmene iskustava i praksi. Konferencija predstavlja priliku za razmenu dijaloga o otvaranju UPU za šire aktere u poštanskom sektoru.