Printer Friendly Version Концерт и изложба радова ученика Српске допунске школе у Швајцарској, 17.12.2022. @ 19 December 2022 01:32 PM

У просторијама Амбасаде Републике Србије у Берну, током викенда (17.12.2022. године), одржана је новогодишње-божићна ликовно-вајарска изложба и приредба српских ђака коју су заједнички организовали Амбасада, Допунска школа на српском језику и Српска православна црква.
Главни организатори биле су наставница Јелена Митровић и вероучитељица др Ађена Марковић из кантона Берн. У осмишљавању програма учествовале су, такође, са својим ученицима и наставнице Тијана Крајина и Снежана Шароњић - чији су ђаци узели и активно учешће у рецитацијама и солистичким наступима на труби, виолини, фрули, гитари и саксофону. У програму је учествовало више од 50 деце различитог узраста, чије уметничке вештине је посматрало стотинак родитеља и пријатеља. Подршку манифестацији пружио је КУД „Карађорђе“ из Берна, чији су најмлађи чланови на улазу у ДКП госте традиционално дочекали са хлебом и соли.
Претходних недељу дана, у Амбасаду Р. Србије у Берну пристигло је готово две стотине ликовних радова деце коју подучавају учитељице Јелена Митровић, Снежана Шароњић, Маргита Тот, Мира Томић, Тијана Крајина, Милица Марковић, Славица Лапчевић, Јелена Стешић, Смиљка Милетић и Гордана Николић. Теме радова су биле „Новогодишњи празници у мојој отаџбини“, „Божићно јутро у мом дому“ и „Бадње вече са баком и деком“.
Присутне госте и ученике поздравили су амбасадор Горан Брадић и протојереј-ставрофор Станко Марковић, парох српске православне општине Берн. Конзул П. Мандић је припремио дипломе и захвалнице које су уручене свима који су послали своје радове или наступом увеличали догађај. Након програма, деца су имала прилику да, по старој српској традицији, у слами траже слаткише. 

Више о томе можете прочитати овде:

https://www.rts.rs/page/rts/sr/Dijaspora/story/1518/vesti/5062782/praznicni-skup-u-nasoj-ambasadi-u-bernu.html